Μέλι: 10 Απίστευτα Οφέλη για την Υγεία μας που Δεν Γνωρίζατε

Το μέλι, που θεωρείται κυρίως μια άριστη πηγή ενέργειας, μια φυσική τροφή έχει και πολλές ενδιαφέρουσες φαρμακευτικές – θεραπευτικές ιδιότητες.

Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν θεραπευθεί λόγω αυτών των ιδιοτήτων απο εγκαύματα, πληγές, βακτηρίδια ή και απο ανεπάρκεια καρδιάς. Ο Ιπποκράτης ήταν και πάλι σωστός… Οποιοδήποτε τρόφιμο μπορεί να είναι επίσης και φάρμακο!
  1. ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΟ

Το μέλι έχει ένα σχετικά χαμηλό pH, μικρές ποσότητες νερού, λίπη και πρωτεΐνες, υψηλή οσμωτική πίεση που σημαίνει φτωχές «συνθήκες διαβίωσης» για τα βακτήρια.
Τα βιοφλαβονοειδή που περιέχονται στο μέλι διαθέτουν αντιβακτηριδιακή δράση.
Πολλά απο τα ένζυμα του μελιού ενεργούν τελικά επίσης ως αντιβακτηριακά.

  1. ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ

Το φάσμα των ιδιοτήτων του μελιού ενάντια στους μικροοργανισμούς είναι αρκετά μεγάλο.

  1. ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ

Το μέλι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μικρότερη οξείδωση στα τρόφιμα σημαίνει καλύτερη διατροφή, καλύτερη διατροφή σημαίνει καλύτερη υγεία …

  1. ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΟ

Βοηθάει τους μηχανισμούς αποτοξίνωσης του σώματος, το μέλι έχει πολύ φρουκτόζη που βοηθάει άμεσα τους μηχανισμούς δραστηριοποίησης του ήπατος, ισχυρότερο συκώτι σημαίνει επίσης μια καλύτερη βιοχημική αποτοξίνωση.

  1. ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ

Το μέλι μπορεί να θεραπεύσει πολλές ασθένειες, ακόμα κι αν θεωρείται κυρίως ένα «βοηθητικό σκεύασμα»!

  1. ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι υδατάνθρακες του μελιού καίγονται εύκολα. Η φρουκτόζη του μελιού αυξάνει το επίπεδο ενέργειας στην κύρια «μπαταρία» μας.

  1. ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Καταρχήν παρέχει αρκετή εύκολα αξιοποιήσιμη ενέργεια για τα λευκά κύτταρα του αίματος. Τα βιοφλαβονοειδή ενεργούν άμεσα ως τονωτικά του ανοσοποιητικού.

  1. ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ

Το μέλι είναι υγροσκοπικό (προσελκύει το ύδωρ).
Ρυθμίζει τη χλωρίδα του παχέος εντέρου.
Βοηθάει την καλύτερη λειτουργία του παγκρέατος και του ήπατος, αυτά τα όργανα θα παραγάγουν έτσι περισσότερα πεπτικά υγρά.

  1. ΚΑΡΔΙΟΤΟΝΩΤΙΚΟ

Το μέλι είναι η καλύτερη πηγή ενέργειας για οποιαδήποτε μύ, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς που είναι ουσιαστικά μια «μυϊκή αντλία».

  1. ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΟ ΠΛΗΓΩΝ

Το μέλι προλαμβάνει τη μόλυνση λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων παρέχει ένα ιξώδες – εμπόδιο στην απώλεια υγρών και στην εισβολή των βακτηριδίων στις πληγές και κατά συνέπεια προλαμβάνει τη μόλυνση, περιέχει ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν τη θεραπεία και να προωθήσουν το σχηματισμό ιστού, απορροφάει το πύον και με αυτόν τον τρόπο καθαρίζει την πληγή, μειώνοντας τον πόνο και την ενόχληση, αποβάλλοντας τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου