20+1 Ευεργετικές Ιδιότητες που έχει η Γύρη των Μελισσών


Η γύρη είναι η τροφή όπου τρέφεται η μέλισσα, οι μυστηριώδεις δυνάμεις και η θρεπτική της αξία την καθιστά μια τέλεια και πλήρης τροφή για όσους την καταναλώνουν.
Η κατανάλωση της γύρης σε τακτική βάση θα ολοκληρώσει συνήθως τα εξής:

1. Υψηλή προστασία από τις ανεπάρκειες σε βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα - ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, καθώς και εντατική σωματική ή πνευματική εργασία.
2. Προωθεί την βέλτιστη σωματική και πνευματική παραγωγή
3. Παρέχει μεγαλύτερη ενίσχυση για το σώμα κατά τη διάρκεια της αντίστασής του απέναντι σε οποιοδήποτε εξωτερική επιθετικότητα-ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
4. Η Γύρη παρέχει εκείνες τις χημικές ουσίες από τις οποίες δημιουργούνται οι αδένες, οι μύες, τα μαλλιά και τα ζωτικά όργανα. Επιπλέον, παρέχει τα βασικά υλικά που είναι απαραίτητα για την επισκευή τυχόν φθαρμένων κυττάρων ή ιστών.
5. Η γύρη παράγει επίσης ρυθμιστική δραστικότητα επί των γαστρεντερικών λειτουργιών, τόσο σε σχέση με χρόνια δυσκοιλιότητα και ορισμένες περιπτώσεις διάρροιας που είναι ιδιαίτερα ανθεκτική σε συνθετική αντιβιοτική θεραπεία. Επιπλέον, η γύρη ρυθμίζει τα έντερα από την καταστροφή ή αποδυνάμωση από επιβλαβή βακτήρια ενώ ταυτόχρονα προωθεί την ανάπτυξη των ευεργετικών ειδών (εντερική χλωρίδα).
6. Γύρη είναι εξαιρετικά πολύτιμη ως προσαρμογόνος τροφή ,βοηθώντας στην αύξηση ή απώλεια βάρους, καθώς και στη μείωση της υπέρτασης και την αύξηση των συνολικών μεταβολικών λειτουργιών. Ρυθμίζει και διεγείρει το μεταβολισμό στον ανθρώπινο οργανισμό με την παροχή των παραγόντων που λείπουν ( καταλύτες) κάτι που άλλες τροφές δεν παρέχουν, ενώ εξουδετερώνει τις καταβολικές επιδράσεις από διάφορες τοξίνες, περιβαλλοντικούς ρύπους, συνθετικά ναρκωτικά ή πρόσθετα τροφίμων, παράγοντας έτσι πιο υγιή κύτταρα, βελτιώνοντας την υγεία , την ευημερία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
7. Η Γύρη ενισχύει το μεταβολισμό δημιουργώντας ατελείωτες αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρο το σύστημα. Τα βασικά μέταλλα και άλλα φυσικά στοιχεία καθιστούν στην πράξη τη γύρη των μελισσών ως καταλύτη, και είναι υπεύθυνη για την αφομοίωση του τμήματος των τροφίμων που κανονικά θα έπρεπε να έχουν εξαλειφθεί χωρίς να αποδίδει την ενέργεια, τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και άλλες παροχές (γεγονός που συνήθως συμβαίνει σε τακτική βάση, με πιο νοθευμένα τρόφιμα).
8. Η Γύρη επιταχύνει τις φυσιολογικές κυτταρικές διεργασίες σε όλο ολόκληρο τον οργανισμό, και δρα ως καταλύτης για την τόνωση των ενδοκυτταρικών μεταβολικών δραστηριοτήτων, χωρίς να τροποποιεί την κανονική φυσιολογική δραστικότητα.
Τα συνολικά αποτελέσματα της γύρης είναι πολλαπλά, δηλαδή, δεν φαίνεται να κατέχει μία μόνο συγκεκριμένη φυσιολογική λειτουργία, αλλά, μάλλον, ενεργοποιεί τις συστηματικές βιολογικές λειτουργίες.
9. Κατά τη διάρκεια πολλών και χρόνιων δοκιμών στη γύρη , αξιοσημείωτη είναι η έλλειψη των επιβλαβών παρενεργειών. Είναι ένα εντελώς φυσικό προϊόν και είναι καλά ανεκτή από τον οργανισμό και συμβατή με όλες τις άλλες μορφές θεραπείας. Επιπλέον, είναι εύκολο να αφομοιώθει και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Επιπλέον, παρέχει αυξημένη προστασία και μεγαλύτερη αντίσταση εναντίον επιβλαβών παθογόνων βακτηρίων και παρέχει αυξημένα επίπεδα βιώσιμης ενέργειας σε ολόκληρο τον οργανισμό.


10. Υπάρχουν περίπου 35.000 μίλια των τριχοειδών αγγείων στο ανθρώπινο σώμα, και η γύρη βοηθά στην εξάλειψη της λάσπης και άλλων υλικών αποβλήτων που συνεχώς συσσωρεύονται σε αυτά τα κανάλια (λόγω του στρες από τις σύγχρονες συνήθειες διαβίωσης, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα συνθετικά ναρκωτικά και τους περιβαλλοντικούς ρύπους). Αν μόνο ένα κλάσμα της ίντσας αυτών των 35.000 μιλίων των αγωγών τύχει να σκάσει στον εγκέφαλο, θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο ή αλλιώς να προκαλέσει μερική ή ολική παράλυση για το υπόλοιπο της ζωής.
Η Ρουτίνη είναι ένας γλυκοζίτης που παρέχει αυξημένη αντίσταση στα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων, καθώς και πρωταρχικό καθήκον της είναι να ενισχυθεί η γενική αντίσταση σε όλο το τριχοειδές σύστημα. Η πλουσιότερη προσφορά σε ρουτίνη βρίσκεται στη γύρη. Η Ρουτίνη είναι ιδιαίτερα επωφελής για τις πνευματικές λειτουργίες, καθώς και σε καταστάσεις που περιλαμβάνουν, εγκεφαλική αιμορραγία ή καρδιακές διαταραχές. Οι δράσεις της ρουτίνης είναι επίσης αγγειακές και ελαφρώς υποτασική, και ενεργεί επίσης ως ένα διουρητικό. Η Ρουτίνη μειώνει επίσης το χρόνο της αιμορραγίας σε αναλογία από 30 % έως 40 %, καθώς και μειώνει τους χρόνους πήξης. Επιπλέον, διορθώνει την ευθραυστότητα των τριχοειδών κατά τη διάρκεια του τοκετού, ενώ την πρόληψη των μηνίγγων αιμορραγιών στα βρέφη. Η Αντοχή των τριχοειδών σε έγκυες γυναίκες βελτιώνεται κατά 60 % μέσα σε 10 ημέρες από την αρχική χορήγησή της.
11. Σε αναρρώσαντες, η γύρη δημιουργεί μια ταχεία αύξηση τόσο στο σωματικό βάρος όσο και σ τα επίπεδα ενέργειας, και 1 - 3 κουταλιές της σούπας θα πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά από ανάπηρους ή ανθρώπους σε κακή κατάσταση της υγείας που απαιτούν συνολική αναζωογόνηση (όπως οι ηλικιωμένοι).
12.Η Γύρη είναι επίσης επιτυχής στην αγωγή από διαταραχές του νευρικού , του ενδοκρινικού και αδενικού συστήματος. Παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα σταθεροποιήσεως είτε αυξάνοντας τη χαμηλή αρτηριακή πίεση είτε μειώνοντας την υψηλή πίεσης του αίματος. Επιπλέον, παρέχει μια κατευναστική και ηρεμιστική (ηρεμιστικό) επίδραση χωρίς αντενδείξεις ή επιβλαβείς παρενέργειες.
13.Η γύρη ιδιαίτερα συνιστάται και για διανοητικά καθυστερημένα-και αναιμικά παιδιά, καθώς και για τα άτομα που πάσχουν από ραχίτιδα. Τα αποτελέσματα της δοκιμής δείχνουν μια σημαντική αύξηση στην ερυθρών αιμοσφαιρίων (μέχρι 30 %) και μια αύξηση στην μέτρηση της αιμοσφαιρίνης (κατά μέσο όρο περίπου 15 %). Όταν σε αυτά τα παιδιά δίνονται συμπληρωματικές δόσεις της γύρης και γλουταμινικού οξέος, η συνολική βελτίωση τους επιταχύνεται, θεαματικά. Η δράση του γλουταμικού οξέος αντιδρά άμεσα επί των καφέ κυττάρων του εγκεφάλου. Η βελτίωση γενικά παρατηρείται εντός των πρώτων 6 μηνών, και φθάνει στη μέγιστη τιμή της, προς το τέλος του ενός έτους. Η προδιαγραφόμενη δόση είναι περίπου 4 γραμμάρια, 3 φορές την ημέρα.


14. Η γύρη περιέχει μεγάλες ποσότητες της ακετυλοχολίνης, η οποία παίζει ένα ποικίλο και σημαντικό ρόλο στις λειτουργικές ικανότητες του ολόκληρου οργανισμού με προκαλώντας αυξημένες εκκρίσεις αδρεναλίνης. Επίσης, λειτουργεί ως διαμεσολαβητής για τη χημική μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων, που μπορεί να δείχνουν γιατί γύρη διεγείρει αυξημένη εκκρίσεις των αδένων, ενώ ενεργεί ως τονωτικό για ολόκληρο το νευρικό σύστημα.
Διεγείροντας την έκκριση ορμονών από το φλοιό των επινεφριδίων,η γύρη βοηθά στη ρύθμιση (1) του μεταβολισμού άλατος και ύδατος, (2) στη νευρομυϊκή λειτουργία, (3) στους υδατάνθρακες, λίπη και στο μεταβολισμού των πρωτεϊνών, (4)στην αντίσταση σε πολλούς φυσικούς και χημικούς παράγοντες , στις λοιμώξεις, και (5) στην αυξημένη δραστικότητα κατά την ανάπτυξη των μαλλιών, του δέρματος και των σεξουαλικών λειτουργιών (συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των δευτερογενών σεξουαλικών χαρακτηριστικών).
15.Η Γύρη διεγείρει επίσης τα επινεφρίδια και τις εκκρίσεις του ήπατος ώστε να επιτρέπουν στο ήπαρ να εκκρίνει πρόσθετες ποσότητες γλυκόζης, ανυψώνοντας έτσι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (το οποίο ωφελεί σημαντικά εκείνους με συμπτώματα της υπογλυκαιμίας).
16. Οι Αλλεργικές επιθέσεις που προκαλούνται από τη γύρη παράγονται από την ανεμόφιλη γύρη, και όχι από τη γύρη που συλλέγεται από τις μέλισσες. Η γύρη μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια από όλους, ακόμη και τα άτομα που είναι επιρρεπείς στις αλλεργίες, όπως αλλεργική ρινίτιδα, καθώς και όσους υποφέρουν από συνήθεις παρενέργειες. Οι αλλεργιογόνες ιδιότητες εξουδετερώνονται πάντα από το νέκταρ και τα ένζυμα που εκκρίνονται από τις μέλισσες!
17. Η γύρη είναι αξεπέραστη στην πρόληψη και τη μείωση των κοινών μολύνσεων του ιού και συναφείς μολυσματικές συνθήκες (λόγω της δράσης της ιντερφερόνης). Αυτά τα εκχυλίσματα γύρης είναι ικανά να διεισδύουν στα κυτταρικά τοιχώματα, όπου εκέι απορροφώνται άμεσα από τα κύτταρα. Αυτό τους επιτρέπει να διεγείρουν άμεσα την παραγωγή ιντερφερόνης, αυξάνοντας έτσι την κανονική αντίσταση από επιθέσεις ιών (όπως η γρίπη και άλλες ιογενείς λοιμώξεις). Τα εμβόλια είναι συνήθως τα μόνα αποτελεσματικά έναντι της ιϊκής προσβολής από ένα συγκεκριμένο ιό, ωστόσο, η προστασία παρέχεται συνήθως από τους περισσότερους τύπους ιών όταν τα κύτταρα διεγείρονται για να παράγουν ιντερφερόνη. Τα φυσικά αντιβιοτικά που βρίσκονται στη γύρη (μεταξύ των οποίων η πενικιλλίνη είναι απλώς ένα πρωτότυπο) θα αποτρέψει την ανάπτυξη ορισμένων μικροοργανισμών.
Διάφορες ιατρικές ιδιότητες που βρίσκονται στη γύρη περιλαμβάνουν: (1) βακτηριοστατική (συλλήψεις στη ανάπτυξη των βλαβερών παθογόνων βακτηρίων), (2) και των κυτταροτοξικών cytophylactic (κυτταρική άμυνα έναντι της μόλυνσης και τοξίνες), και (3) αντι-ανορεξικά (διεγείρει αυξημένη όρεξη, αλλά μόνο για αυτούς που δεν έχουν).
Η γύρη είναι ιδιαίτερα επιτυχής όσον αφορά την άρση των συμπτωμάτων της δυστονία
18.Η γύρη εμφανίζει επίσης ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με εκείνο της αμφεταμίνης φαρμάκου δεδομένου ότι ενεργεί ως "ψυχο-τονωτικό». Ωστόσο, με την κατανάλωση γύρης δεν εκδήλωσαν κανένα σύμπτωμα καταθλιπτικής παρενέργειας.
19.Η Γύρη επιτρέπει σημαντικά αυξημένες ποσότητες οξυγόνου να φθάσουν στον εγκέφαλο και στα κύτταρα εν γένει, οδηγώντας έτσι σε βελτίωση της συνολικής υγείας και των διανοητικών ικανοτήτων.
20. Γύρη θα επιταχύνει επίσης αυξημένη επισκευή ιστού σε όλο ολόκληρο τον οργανισμό, καθιστώντας έτσι εξαιρετικά αποτελεσματική στην απομάκρυνση του ουλώδους ιστού μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.
21. Η Γύρη θα μειώσει τυχόν περίσσεια σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια καταστάσεων που αφορούν την παχυσαρκία ή το υπερβολικό βάρος, ενώ αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια λιποβαρών συνθηκών

Πηγήbotanologika.gr via ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ QUANTUM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου