Χορεύει με χιλιάδες μέλισσες στο σώμα της


Η γυναίκα αυτή φοράει χιλιάδες μέλισσες. Για να διαλογιστεί και για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επανασυνδεθούν με την φύση.

Η Sara Mapelli δίνει νέο νόημα στον όρο "βασίλισσα των μελισσών" καθώς χορεύει με ένα σμήνος μελισσών που καλύπτουν το σώμα της. Ενώ φέρει επάνω της την βασίλισσα της κυψέλης, η Mapelli περιστοιχίζεται από 10.000 μέλισσες, δημιουργώντας κάτι που αποκαλεί διαλογιστική ατμόσφαιρα κίνησης ενέργειας και ήχου. Το βίντεο γύρισε η Jessica Sherry για το National Geographic.

Μην το δοκιμάσετε μόνοι σας. Όχι ότι θα το έκανε οποιοσδήποτε.

Η καλλιτέχνης και ενεργειακή θεραπεύτρια από το Όρεγκον, Sara Mapelli, γνωστή και ως η Βασίλισσα των Μελισσών, "φοράει" ένα πέπλο χιλιάδων μελισσών στον γυμνό της κορμό. Πρόκειται για μια performance που στοχεύει στο να κάνει άλλους να κατακτήσουν τους φοβους τους και να συνδεθούν με την φύση.

Ο θεραπευτικός, διαλογιστικος χορός των μελισσών είναι μία πτυχή της εναλλακτικής ιατρικής πρακτικής της, και το κοινό που απαρτίζεται συνήθως από ανθρώπους που φοβούνται τις μέλισσες ή είναι αποκομμένοι από την φύση, φεύγοντας νιωθει λιγότερο φόβο και είναι πνευματικά αναζωογονημένο λέει η ίδια.

Η Mapelli μίλησε στο National Geographic εξηγώντας τι την πρωτοτράβηξε στις μέλισσες, πως ανταποκρίνονται οι άνθρωποι στην μοναδική της αυτή τέχνη και πως νιώθει με μέχρι και 15.000 έντομα να κινούνται πάνω στο σώμα της.

Γιατί μέλισσες συγκεκριμένα; Έχουν κάποια προσωπική σημασία;
Παρότι η κοινότητα στην οποία μεγάλωσα ήταν μικρή και οι άνθρωποι έμεναν σε απομακρυσμένα σημεία, ήμασταν συνδεδεμένοι. Βρίσκαμε χρόνο να συναντηθούμε, να πλέξουμε και να χορέψουμε και να απολαύσουμε υπέροχα γεύματα όλοι μαζί. Είχα διαποτιστει από πολύ μικρή με την αίσθηση του ανήκειν και της συνεργασίας. Όταν άρχισα να μαθαίνω για τις μέλισσες συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος τους περιστρέφεται γύρω από την κοινότητα. Κάθε μέλισσα έχει μια δουλειά και μοιράζονται τους ρόλους για να βοηθήσουν το σύνολο. Αυτή η διασύνδεση, η ιδέα ότι αν αφαιρέσεις ένα τμήμα του συνόλου, εκείνο παύει να λειτουργεί είναι μέρος του μηνύματος που θέλω να μοιραστώ.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: www.lifo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου