Βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά στο πάρκο Τρίτση

Ποιος κρέμασε τα λεμόνια στο δέντρο; Ποιος κάνει τα λουλούδια τα ανθίζουν; Είναι οι μέλισσες φίλες μας ή θέλουν να μας τσιμπήσουν; Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς τις μέλισσες; Αλήθεια … είναι μαύρες με κίτρινες ρίγες ή κίτρινες με μαύρες ρίγες;

Χορεύοντας, τραγουδώντας, παίζοντας θέατρο, ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας ντοκιμαντέρ έμπειροι εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες απαντήσουν σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα την άνοιξη του 2018 στο Κέντρο της Γης, στο Πάρκο Τρίτση.
Το The Bee Camp, με την υποστήριξη της Οργάνωσης Γη και του προγράμματος START- Create Cultural Change, διοργανώνει έναν κύκλο βιωματικών εργαστηρίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά 9-11 ετών.
Η μουσική, η παραγωγή βίντεο, το θέατρο, οι κατασκευές ,ο χορός και η ζωγραφική θα αποτελέσουν τις μεθόδους, μέσω των οποίων τα παιδιά θα μπορούν να εξερευνήσουν τη δική τους ουσιαστική σχέση με τη φύση. Μέσα από τις τέχνες, τα παιδιά γίνονται μέρος μιας βιωματικής διεπιστημονικής διαδικασίας με επίκεντρο τον μαθητή και αναπτύσσουν μια κατανόηση των σχέσεων ανάμεσα στους διαφορετικούς οργανισμούς.
10/3 ΘΕΑΤΡΟ Γύρω γύρω όλοι
17/3 ΜΟΥΣΙΚΗ Πετάει πετάει η μέλισσα;
24/3 ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Όταν οι μέλισσες έγιναν μπλε
31/3 ΧΟΡΟΣ Όπου λουλούδι και χαρά, τα μελισσάκια πρώτα.
21/4 ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Φτιάξε κι εσύ ένα Air Bee and Bee!
28/4 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ Φώτα – Κάμερα -Πετάμε!
Ώρες 10:00-13:00
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και προϋποθέτουν τη συμμετοχή και στα 6 βιωματικά εργαστήρια.
Tο The Bee Camp είναι μια εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που μέσω των τεχνών, εισάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο των επικονιαστών και των λουλουδιών. Εστιάζοντας στις μέλισσες, στοχεύει να εμπνεύσει την κοινωνική αλλαγή και να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική συνείδηση στα παιδιά.
Για Δηλώσεις Συμμετοχής
Αγγελίνα Κανελλοπούλου
6976977981
kids@organizationearth.org
Πληροφορίες
The Bee Camp www.thebeecamp.com
www.facebook.com/thebeecamp/
hello@thebeecamp.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου